voordelen van raamdecoratie

Waarom zou ik gordijnen hangen?
Gordijnen zijn echte sfeermakers in je woning. Ze creëren een huiselijke sfeer en zorgen voor warmte en gezelligheid. Gordijnen hebben ook heel wat voordelen, we sommen ze graag voor je op:

Ze werken isolerend
Wil je besparen op je energierekening? Kies dan voor isolerende, gevoerde gordijnen die de temperatuur in je woning op peil helpen houden. Als je de gordijnen ’s avonds en ’s nachts gesloten houdt, zorgt dit ervoor dat de koude lucht wordt tegen gehouden. Hierdoor blijft het warmer in huis en kunt u de verwarming een graadje lager zetten. Hoe voller de stof, hoe meer je bespaart. Niet enkel in de winter houden ze de kou buiten, ook in de zomer weren ze de hitte.

Ze zorgen voor privacy
Je kiest zelf hoeveel inkijk je in jouw woning wilt, je kan de transparantheid kiezen. Je kan ze dicht doen, half open of gesloten. 

Ze dempen geluiden
Verbeter de akoestiek in je woning met de hulp van gordijnen. Ze halen de echogeluiden in je woning weg. Bovendien kan je geluidwerende gordijnen kiezen die ook geluiden dempen van buitenaf.

Ze zijn makkelijk te combineren.
Wees niet bang om gordijnen te combineren met vouwgordijnen, horizontale lamellen of rolgordijnen. De combinatie kan erg mooi zijn en een nog groter sfeervol effect geven aan uw interieur.

Eindeloze variatie
Gordijnen zijn geschikt voor iedere interieurstijl. Er zijn eindeloos veel stoffen, kleuren en patronen te verkrijgen, waardoor je altijd wel een stof zal vinden die bij jouw interieur past. Maar er bestaan ook heel wat verschillende plooisoorten. Een plooi kan veel bijdragen aan de uitstraling van je gordijnen. Een waveplooi zorgt voor een golvend effect die erg mooi is bij een modern interieur, terwijl een dubbel plooi eerder past in een klassiek of landelijk interieur. Om je gordijnen helemaal af te maken kies je de perfecte rail die het best past bij uw gekozen gordijn.

Geschikt voor elke ruimte
Gordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende stofsoorten en zijn daarmee geschikt voor elke ruimte. Je kan kiezen uit transparante, semi-transparante of verduisterende stoffen. Wil je iets voor je ramen, maar het liefst zoveel mogelijk licht naar binnen halen? Dan kies je best voor transparante gordijnen. Wil je zowel licht als meer privacy? Ga dan voor inbetweens. Met deze gordijnen verminder je de doorkijk en verlicht je de ruimte. Wil je een ruimte volledig donker maken? Ga dan voor verduisterende gordijnen. Een donkere ruimte zorgt voor een goede nachtrust.

Gordijnen zijn echte sfeermakers in je woning.