Gordijntips om te besparen op je energiefactuur

De herfst komt er aan en het wordt kouder. We willen allemaal besparen op onze energiefactuur en de warmte zo lang mogelijk binnen houden. Gelukkig hebben wij enkele tips met raamdecoratie waarmee de warmte in huis blijft.

Gevoerde gordijnen aan het raam

Kies voor isolerende overgordijnen aan je ramen, je kan er heel wat mee besparen. Hoe voller de stof, hoe meer je bespaart. Bovendien breng je er heel wat sfeer mee in je interieur. Win-win toch?

Gordijnen als scheidingswand

Een gordijn hang je in principe voor een raam, maar je kan een gordijn ook perfect gebruiken als deur, of hangen aan een open trap. Zo kan er geen kostbare warmte ontsnappen naar andere, koelere kamers. Of heb je er al eens aan gedacht om een gordijn als scheidingswand (roomdivider) te gebruiken? Zo kan je een grote ruimte in twee delen en hoef je niet gans de ruimte op te warmen. Het zorgt bovendien voor extra gezelligheid.

Laat de zon binnen

Is het een zonnige dag? Profiteer er dan van en zet alle raamdecoratie open. Zo krijgt het zonlicht optimaal de kans om naar binnen te schijnen. En de temperatuur te doen stijgen.

Sluit de gordijnen op tijd

Overdag zet je de gordijnen open om de zon binnen te laten, maar zodra de zon weg is, wordt het tijd om de gordijnen weer dicht te doen. Zo kan je de warmte die in huis zit langer binnen houden.

Geen gordijnen voor radiator

Let er wel op dat er geen gordijnen voor je radiator hangt, want dan blokkeren de gordijnen de warmte die uitgestraald wordt. Heb je toch gordijnen hangen voor een radiator? Open de gordijnen dan tijdens het verwarmen, en sluit de gordijnen pas als de ruimte goed opgewarmd is.

Gordijnen saai?

Denk je dat gordijnen saai en ééntonig zijn? Nee hoor, zeker niet. Ga voor kleur! Een kleurrijk gevoerd gordijn zorgt voor een opvallend accent in jouw ruimte. Door de warmte die je stof uitstraalt, wordt je meteen happy.

Bij Godecor hebben we heel wat keuze en mogelijkheden.
Kom gerust eens langs in onze showroom, of we komen langs bij je thuis.
We maken graag tijd voor jouw interieurdromen!

Isolerende, gevoerde gordijnen om te besparen