Trends in interieur 2019

Welke trends mogen we in 2019 verwachten?

Bij een nieuw jaar, horen nieuwe trends. Volgens Tende Godecor wordt 2019 het jaar van de warmte en gezelligheid in het interieur.

Witte muren die ruimte geven gecombineerd met een warme accentmuur in een decoratief vliesbehang met accenten in hout die de natuur binnen brengen, afgewerkt met accessoires in mat zwart en cognac kleur.

En in raamdecoratie, welke trends zien we daar?

Terwijl er vroeger vaak gekozen werd voor een rolgordijn, zijn het tegenwoordig de (over)gordijnen die aan populariteit winnen. Dit heeft alles te maken met de warmte en gezelligheid die ze creëren. Een rolgordijn is strak en oogt te perfect. Overgordijnen staan voor de imperfecte perfectie. De toekomst brengt nonchalante gezelligheid en warmte in de interieurs.

Wat maakt gordijnen dan zo belangrijk?

Gordijnen geven een bepaalde sfeer aan een interieur. Ze maken een ruimte compleet. Ze vervullen een esthetische rol maar zijn ook functioneel. Ze maken het onderscheid tussen dag en nacht en beschermen onze privacy. En die wordt steeds belangrijker. We zullen meer thuis vieren, thuis beleven met vrienden, familie en zelfs met onze huisdieren. Het interieur zal nog meer tot de private sfeer gaan behoren.

Winter staat synoniem voor gezelligheid, hoe vertalen we dat naar ons interieur?

In de winter leven we meer binnenshuis. Tapijt en kussens afgestemd op de kleur van de muren en de raamdecoratie, de juiste verlichting en leuke accessoires bepalen mee de sfeer.

Dat willen we niet alleen zien, ook voelen en ruiken. Een geurkaars, een stukje vers gebakken cake of een lekker geurende koffie geven het interieur een extra touch. En een passend muziekje maakt het helemaal af.

Hoe gaan wij te werk bij het geven van interieuradvies?

We vinden het belangrijk om de klanten beter te leren kennen. We proberen aan te voelen welk karakter iemand heeft. Zo ontdekken we welke stijl of karakter we kunnen toepassen. Iedereen is uniek dus het hoeft niet bij één bepaalde trend of stijl te blijven. We zetten onze eigen creativiteit in en combineren, vergelijken en matchen. Ook wanneer bepaalde items of materialen reeds aanwezig zijn in het interieur creëren we een mooi geheel.

interieur